Jobb, ha egy magyart erősítesz: és mi a másik út a magyar gazdasági légkörre?

Jobb, ha egy magyart erősítesz és mi a másik út a magyar gazdasági légkörrePontosan hogyan kezelik az Európai forrásokat Budapestről? Sok készpénz a kezében néhány-a módszer a parlamenti politikai választások április 3-án. Magyarország, az európai alapok fő kedvezményezettjei között, nem dicsekedhet a többi szomszédos uniós résztvevő Államéval megegyező fejlesztésekkel. Növekedésének középpontjában egy rosszul tiszta szolgáltatási rendszer áll, amely valójában kedvez annak, hogy néhány oligarcha félelmetes gazdagságot halmoz fel. De pontosan hogyan fejlődött a nemzet az Orbán-politika 12 egymást követő évében? Megkérdeztük P. N. Pog P. Tsa Zoltánt, a Magyar Kollégium Európai asszimilációs gazdaságtanának tanárát. „Két eszköz van a trend elemzésére.

Az egyik ellentétben áll az előző szövetségi kormánnyal, mivel 2008-2009-ben Magyarország pénzügyi összeomlást élt át, amelyből a Nemzetközi Valutaalap jelentős hitele mentette meg. A munka esett, a bérek csökkentek … Ezzel az időtartammal szemben, Orb invertito figyelembe véve, hogy az azt követő államfő, Gur Ferenc ” mi a másik módja annak, hogy a magyar gazdasági környezetet tekintsük? „Szembeállítjuk Magyarország pénzügyi fejlődését a benne rejlő lehetőségekkel, a térség más államaival. Évente a gdp közel 4%-át kitevő vissza nem térítendő európai forrásokat kaptunk, éves gazdasági növekedésünk pedig átlagosan 3% volt. Ez nem jó eredmény Romániához, Lengyelországhoz és a balti államokhoz képest.”

A csapadék készpénzt mutatott fel Magyarországon Bruell professzor Pog P

„Ha megnézzük néhány oligarcha gazdagodását Magyarországon, az utóbbi időben a gazdagodásuk nagy része közpénzekből származik. Ha figyelembe vesszük, hogyan használták fel az Európai alapokat, azt látjuk, hogy nincs átláthatóság. Mindazonáltal, egy oknyomozó riporter megállapította, hogy vannak olyan vállalkozások, amelyek részesülnek ezekből az alapokból, amelyeknek nincs forgalma, vagy alkalmazottak. Az európai alapok felhasználása hihetetlenül koncentrált és hatástalan. Van egy meglehetősen maroknyi üzlet, az úgynevezett oligarchák kezében, amelyek hatalmas szeleteket kapnak ezekből az alapokból, valamint gyakran ezek a cégek kevésbé hatékonyak, mint a többiek.”A felmérésekben továbbra is Orbánt részesítik előnyben. Fenntartják-e a polgárok ezt az állapotot? „Az állampolgárok gyakran hasonlítják magukat a múlthoz: 1989 után a legtöbb magyar vállalkozás német és osztrák kézbe került. A gazdasági kérdés tehát etnikai kérdés. És ma sok Magyar úgy gondolja, hogy sokkal jobb, ha gazdagodunk, mint magyarnak lenni.”.

Az Európai kompenzáció azt javasolja, hogy fagyassza be a Magyarországnak szánt pénzeszközöket

Az Európai kompenzáció azt javasolja, hogy fagyassza be a Magyarországnak szánt pénzeszközöketOrbán Viktor miniszterelnök több mint 13 milliárd eurós kötelezettségvállalásai továbbra is jegesek, beleértve a kommunikációs alapokat, valamint a nemzeti helyreállítási és erőnléti stratégiát. Az Európai kompenzáció hivatalosan 7,5 milliárd eurónyi uniós forrást javasolt Magyarországnak, úgy vélte, hogy a nemzet valójában nem haladt kellő mértékben a korrupció elleni küzdelemben. Az 5,8 milliárdos magyar nemzeti reformprogram kifizetését is felfüggesztették, amit a kompenzáció hivatalosan is jóváhagyott. Ennek következtében több mint 13 milliárd dollár marad akadályozva mindaddig, amíg a Budapesti szövetségi kormány 27 problémát nem old meg, a korrupcióellenes keret megerősítésétől a bírói függetlenség javításáig. „Magyarország azonban valójában nem hajtotta végre azokat a rehabilitációs eljárásokat, amelyek révén minden bizonnyal megszabadultak volna az általunk elismert fenyegetésektől. Tehát változatlanul fenntartjuk az uniós költségvetés védelmét szolgáló intézkedésekről szóló javaslatunkat” – állította egy sajtótájékoztatón Orbán Viktor kormányával szembeni ellenállás ” az elmúlt években valóban eurómilliárdok érkeztek Magyarországra, azonban az egészségügy még rosszabb helyzetben van, mint korábban, az oktatás és a tanulás továbbra is rosszabb helyzetben van, az ország versenyképessége nem nőtt, mivel ezek a források 3-4 Magyar oligarchához kerültek. Most ezzel a döntéssel megállíthatjuk ezt a folyamatot”. A választás az Államokon múlik. A Bizottság határozatait jelenleg az EU többi tagállamának kell jóváhagynia, amelyek december elején minősített többséggel választják meg őket: elfogadásukhoz a nemzetek 55% – ának, a kollektív lakosság legalább 65% – ának engedélyére lesz szükség. A Budapesti szövetségi kormány megerősíti reformpályájának legitimitását, és továbbra is reméli, hogy bátorítja az Európai szervezeteket. „Biztos vagyok benne,hogy minden bizonnyal biztosítani fogjuk a mi továbbra is ígéretek gyors és alapos módon, mint mi már oly sokat. És hiszem, hogy ösztönözni fogjuk a kompenzációt és a Tanácsot is, hogy 2023-ban szüntessék meg az alapok eltömődését” – jelentette ki Navracsics Tibor, Magyarország regionális növekedésért felelős prédikátora. Az igazság napja minden bizonnyal December 6-a lesz, amikor az Európai Unió pénzügyeinek prédikátorai Bruellben találkoznak, a magyar pénzekről szóló szavazást minden bizonnyal az Ukrajnának nyújtott 2023-as segítségről és a multinacionális vállalatok minimális adóztatásáról szóló szavazás után hozzák létre: ez a módszer az Orb esetleges zsarolásának elkerülésére.

Az EU kínál nekünk egy vágás

7,5 milliárd euró. Ez az a Magyarországnak szánt európai pénzösszeg, amelynek felfüggesztését az Európai kifizetés tegnap javasolta a Tanácsnak. Ez az EU kohéziós politikája keretében Budapestnek juttatott pénzeszközök 65% – át teszi ki 2027-ig. Ehhez hozzáadódik a többi 7 milliárd magyar PNRR, amelyet jelenleg bruell jegelt, az ok mindig ugyanaz-a nemzet jogalkotási irányvonalának hiányosságai. A kárpótlás már áprilisban felkérte a magyar kormányt, hogy azonnal tegyen lépéseket a vásárlási kezelések szabálytalanságainak kijavítására, valamint az összeférhetetlenség és a korrupció szabályozásának szigorítására. Orb corso de a diktat Palazzo Berla Ber egy csepp az óceánban. Budapest 17 reformot javasolt November 19-ig. Ezek közé tartozik egy korrupcióellenes szerv kialakítása, egy beszerzési költség, valamint a közigazgatás nyitottságának növelése. Elegendő ahhoz, hogy BruellElles békülékenynek nyilvánítsa magát, arra kérve a Tanácsot, hogy adja meg Magyarországnak a program végrehajtásához szükséges pillanatot.

Az EU kínál nekünk egy vágásDe minden bizonnyal sokkal több reformra lenne szükség ahhoz, hogy megoldjuk a 32 oldalas törvényalkotási politika megsértését, amellyel az Európai Parlament indokolta a Magyarországot „választási autokráciaként”definiáló indítvány jóváhagyását. Ahol a világjárvány miatt a rendkívüli állapot soha nem fejeződött be, az EU Bíróságát érdeklő bírákat korrekciós jogsértésnek kell alávetni, valamint tilos a nem megváltoztatása a személyazonossági fájlokban. Egyszerűen többek között. Büntetlenül és anyagilag. A terület most a Tanácshoz kerül, amelynek optimális esetben három hónapja van arra, hogy minősített tömegesen döntsön arról, hogy első alkalommal aktiválja a szabályozási politikához kapcsolódó feltételességről szóló törvényt. Rendelet, amely ezer korlátozástól függetlenül (a kompenzációnak ellenőriznie kell, hogy az elismert bűncselekmény valóban befolyásolja-e az EU költségvetési tervét) megerősíti, hogy döntő előrelépést jelent a Bruellnek kínált eszközökben.az egyetlen másik fegyver eddig a szavazati jogok felfüggesztése volt, amelyet az EU-Szerződés 7. posztjában vettek részt, amelyet a többi 26 egyhangúlag szavaz. Budapesten tehát egy másik nemzet (Lengyelország, amely fél ugyanezt tenni) szavazása már biztosan nem lesz elegendő a megőrzéséhez.

70 milliárd forint a román-magyar határon való részvételre

70 milliárd forint a román-magyar határon való részvételreFolytatódik a Magyarország és Románia közötti egyre elismertebb együttműködés felé irányuló fejlesztés, a román-magyar határ menti térségben való határon átnyúló részvételért való pénzszerzés minden bizonnyal folytatódik, mintegy 70 milliárd forint áll rendelkezésre a következő időszakban. Hírek által bevezetett régió volt a határokon átnyúló régió ” zöldebb, még ellenállóbb és még összetartóbb.” A közlemény szerint az Interreg VI-Románia-Magyarország program, amelyet az Európai Unió, valamint a két állam kormányai az Európai Regionális növekedési alap segítségével valósítanak meg, egy” zöldebb, tartósabb és sokkal összetartóbb” határ menti térség kialakítását célozza Románia és Magyarország között, kihasználva az együttműködési lehetőségeket.

Az erfa magyarországon. Az erfa finanszírozást biztosít a Regionális Fejlesztési feladatokhoz az összes uniós országban, azzal a céllal, hogy előmozdítsa a régiók közötti gazdasági és társadalmi kommunikációt, valamint ösztönözze a versenyképességet és a fejlődést. Az ERFA-finanszírozás a munkahelyek széles körére fordítható, beleértve a közlekedést, a kommunikációs keretet, a K + F-et, a kereskedelmi képzést, a tartós energia előmozdítását, az innovációt és a munkahelyteremtést. Az elmúlt években Magyarország az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) származó forrásokat számos regionális növekedési projekt finanszírozására használta fel, beleértve a közlekedést és az interakciós infrastruktúrát, a tartós energiát, az előrelépést, a foglalkoztatási képzést és a munkahelyfejlesztést. Nagyobb átláthatóság. 2020-ban az EU felkérte Magyarországot, hogy tegyen intézkedéseket az ERFA által finanszírozott munkahelyek átláthatóságának és értékelésének javítása, valamint annak biztosítása érdekében, hogy a forrásokat sikeresen és a magyar társadalom egészének javára használják fel. Mindazonáltal az ERFA továbbra is kulcsfontosságú eszköz a regionális fejlődés előmozdításában Magyarországon és az egész EU-ban, valamint Magyarországnak be kell tartania az uniós jogszabályokat és az ERFA-finanszírozás felhasználására vonatkozó iránymutatásokat.

Szólj hozzá!