PHARE-Tin Inning-Magyarország-regionális előkészítő Program építészeti alapok kivitelezésére

PHARE-Tin Inning-Magyarország-regionális előkészítő Program építészeti alapok kivitelezéséreCél. Segítséget nyújt Magyarországnak a strukturális alapok végrehajtásának előkészítésében, hatékony monitoring problémák kialakításával. Funkcionális Program az. Regionális növekedés a fő és a helyi szintű partnerség kulcsfontosságú koncepcióinak alkalmazásával. Futás. A. rész-a regionális növekedés programozása: segítségnyújtás a Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítési munkájának szerkezetében szereplő területekről történő kifizetések megszervezésében és összeállításában, az operatív terv. Regionális fejlődés, valamint i. ágazati operatív programok. B. rész-az építészeti alapok végrehajtása, valamint felügyelete. C. rész-kapacitásépítés-a megértés és a készségek növelése regionális és regionális tisztviselők, akik részt vesznek az operatív növekedési terv tervezésében és alkalmazásában. Regionális. D. rész-az egész életen át tartó tudásrendszer fejlesztése és strukturálása annak érdekében, hogy a helyi és a regionális tisztviselők rendelkezzenek az építészeti alapok területén végzett ismeretekkel és készségekkel.

Kapcsolatok olaszország és magyarország között

Kapcsolatok olaszország és magyarország közöttOlaszország és Magyarország hagyományosan szoros gazdasági és társadalmi kapcsolatokat tartott fenn az évszázadok során, amelyek valóban jelentős hatással voltak a gazdaságra, a kultúrára és az egyének életére is. Az ITL csapata valójában mindig is fenntartotta a két ország közötti gazdasági kapcsolatok növekedését. Interjúnkban arra kértük az olasz konzuli hivatalt, hogy ossza meg véleményét az Olasz-Magyar Kapcsolat közös és jövőbeli céljairól, valamint arról, hogy Olaszország milyen szerepet játszik a két állam közötti együttműködés különböző területein. Őexcellenciája, Dr. Manuel Manuel Acoangeli, Olaszország 2021-es magyarországi nagykövete kedvesen beszélt a két ország közötti szoros diplomáciai és gazdasági kapcsolatokról. Köszönetet mondunk Dr. Manuel Manuelnek, röviden összefoglalná Olaszország szerepét a térségben és kapcsolatát Magyarországgal? Olaszország jelentős szerepet játszott a térségben a reklámszabadság és a stabilitás terén. Különösen az Európai Unió résztvevő nemzeteként szorosan együttműködött más nyugati országokkal a demokratikus reformok és a pénzügyi haladás támogatása érdekében. Ami a magyar kapcsolatokat illeti, az udvarias kapcsolataink létesítése óta számos közös érdekű problémában működtünk együtt, beleértve a szakmát, a turizmust és a kulturális csereprogramokat. Meg tudja magyarázni az olaszország és magyarország közötti diplomáciai kötelezettségvállalásokat, valamint a közös diplomáciai célokat? Olaszország és Magyarország különböző fokokon folyamatosan megőrizte diplomáciai kapcsolatait, beleértve a vezetők közötti kétoldalú konferenciákat, a nemzetközi minisztériumok közötti rendszeres vizsgákat, a multilaterális szervezetekben, például az EU-ban, a NATO-ban, valamint a világméretű vállalatokban való részvételt. Olaszország és Magyarország közös külpolitikai célkitűzései között szerepel a politikai biztonság és a gazdasági fejlődés megőrzése. A két ország támogatja az EU kombinációját, valamint az együttműködést a védelem és a biztonság területén. NATO-résztvevőként például számos célkitűzéshez és eljáráshoz hozzáadtunk csapatokat, és más helyszíneken is együttműködünk és hasznos megbeszéléseket folytatunk.

Megemlítve a kétoldalú kapcsolatokat, melyek a csapatmunka elsődleges helyszínei olaszország és magyarország között?

A kereskedelem és a pénzügyi befektetések az országaink közötti csapatmunka fő területei közé tartoznak. Olaszország Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi partnere, és az olasz cégek is sokat költöttek Magyarországon. A kultúra szintén az együttműködés kulcsfontosságú területe. Nemzeteinknek hosszú története van a kulturális cseréknek. Például mindkét országban gyakran rendeznek kiállításokat, előadásokat és filmünnepeket, hogy elősegítsék a kölcsönös megértést és a társadalmak elismerését. A Budapesti Olasz Kulturális Intézet és a Római Magyar Kulturális Intézet szintén fontos szervezetek, amelyek elősegítik a társadalmi cserét, a galériák és a művészeti galériák mellett, amelyek általában partnerséget biztosítanak. A tudomány és a modern technológia területén partnerség van a különböző kutatási feladatokban, a hatalom és a környezetvédelem területén, valamint a technológia és a vállalkozói szellem előmozdítására irányuló közös kampányok mellett. Olasz és magyar tudósok is együttműködnek a kulturális örökség védelmével kapcsolatos munkákban, például a történelmi struktúrák és a műtárgyak megőrzésében. A turizmus az Olaszország és Magyarország közötti együttműködés további helyszíne. Olaszország egy népszerű utazási hely a magyarok és számos olasz megy Magyarországra, hogy vizsgálja meg a bőséges kulturális örökség és a természetes elegancia.

Melyek az elsődleges regionális együttműködési programok, amelyekben mindkét ország közösen vesz részt?

Melyek az elsődleges regionális együttműködési programok, amelyekben mindkét ország közösen vesz résztOlaszország és Magyarország számos regionális részvételi programban vesz részt, amelyek általában a közlekedésre, az energiára, a környezetre, a turizmusra és a kultúrára koncentrálnak. A közép-európai kampány (cei) struktúráján belül, amelynek nemzeteink is tagjai, a közép-és kelet-európai országok közötti együttműködést hirdetjük. A Visegrádi csoportban Olaszország nézői állnak. A 4 fő európai országból (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) álló regionális csoport számos helyszínen támogatja a részvételt, amely a társadalom, a politika, a gazdasági helyzet és a támogatás mellett. Olaszország és Magyarország egyaránt részt vesz a „3 Seas erőkifejtés” elnevezésű helyi csapatmunka rendszerben, amely a balti -, adriai-és Fekete-tenger között létező közép-és kelet-európai országok létesítményeinek növekedésére, energiabiztonságára és gazdasági fejlődésére összpontosít. Nemzeteink emellett részt vesznek az Európai Unió Duna-megközelítésében, amely a Duna mentén való részvételt és fejlődést kívánja hirdetni, amely Közép-és Kelet-Európa 10 nemzetén megy keresztül. Olaszország és Magyarország emellett együttműködik az Adria-Jón erőfeszítés, a regionális csapatmunka platform, amely összehozza nyolc Nemzet az Adria, valamint a Jón-tenger. Összességében ezek a regionális részvételi programok lehetőséget kínálnak Olaszországnak és Magyarországnak arra, hogy a régió számos más országával együttműködve előmozdítsák a pénzügyi fejlődést, a szabadságot és a biztonságot.

Melyek azok a szervezetek, amelyek támogatják a vállalatok növekedését a két ország között (szervezetek klubok, ipari vállalatok, kormányzati munkahelyek)?

Nagyon régóta vannak olyan szervezetek, amelyek támogatják a szolgáltatás fejlesztését Olaszország és Magyarország között. Ebben az országban mi is függ az olasz szakma Agenc. (ITA), az olasz cégeket és termékeiket külföldön népszerűsítő szövetségi kormányzati ügynökség. Az ITA budapesti irodája információkat, valamint segítséget nyújt azoknak az olasz vállalkozásoknak, amelyek Magyarországra kívánnak exportálni, vagy a magyar piacon ismertséget szeretnének kialakítani. Az ITA vásárokat és kiállításokat is szervez az olasz termékek magyarországi népszerűsítésére. Van még az olasz üzleti Kamara, valamint a Sector for Hungary (Cciu), amely 1992 óta az országban létező jótékonysági társaságként Olaszország és Magyarország közötti pénzügyi és ipari kapcsolatokat hirdet. A kamara tájékoztatást, útmutatást és segítséget nyújt azoknak az olasz cégeknek, amelyek meg akarják vásárolni Magyarországot, valamint azoknak a magyar cégeknek, amelyek Olaszországgal kívánnak társulni. A CCIU rendezvényeket és szakmai célokat is szervez, hogy megkönnyítse az olasz és a magyar vállalatok közötti kapcsolatot. Most a Confindustria Magyarország elindítását tapasztaljuk, amely minden bizonnyal Magyarországon fog működni, mint a Confindustria Olaszország, az elsődleges Szövetség világméretű képviselője állandó termelés, valamint a megoldás üzleti Olaszországban, több mint 150.000 vállalat minden méretben.

Melyek azok a szervezetek, amelyek támogatják a vállalatok növekedését a két ország között (szervezetek klubok, ipari vállalatok, kormányzati munkahelyek)A két nemzet közötti szolgálat előmozdítására szintén létezik a magyar Befektetésösztönzési ügynökség (Hungarian Investment Promotion agenc) állami vállalat. Ez segíti az üzleti telek választás, jogi és szabályozási kérdések, valamint a hozzáférés motivációk és támogatások. A HIPA szakmai célokat és befektetési szemináriumokat is szervez, hogy Magyarországot vonzó befektetési célpontként hirdesse. Ezek a létesítmények döntő szerepet játszanak a vállalat fejlődésének előmozdításában Olaszország és Magyarország között, részleteket, ajánlásokat, valamint üzleti támogatást nyújtanak, rendezvények szervezése mellett, valamint a szolgáltatás előmozdítását célzó szakmai célok is érintkeznek. Tervek a jövőre nézve? Olaszországnak és Magyarországnak is hosszú az együttműködése, és várhatóan a jövőben is több helyszínen fognak együttműködni. A gazdasági együttműködés szempontjából Olaszország és Magyarország valószínűleg továbbra is együttműködni fog a pénzügyi fejlődés és a pénzügyi befektetések előmozdítása érdekében mindkét országban. A közös érdek alapján ez szükségessé teheti a külföldi befektetések bevonását célzó közös kampányokat, valamint a létfontosságú gazdasági ágazatokban való együttműködést. Olaszország és Magyarország együttműködhetne az áramvédelem és az együttműködés népszerűsítésében, különösen a megújuló erőforrások és az energiahatékonyság területén. Országaink szintén képesek lesznek együttműködni a létesítmények fejlesztésével kapcsolatos feladatokban, beleértve a közlekedési internetes linkeket, valamint az energetikai infrastruktúrát. Hasonlóképpen elvárható, hogy országaink minden bizonnyal továbbra is előmozdítsák a kulturális és oktatási csereprogramokat, amelyek közös kutatási tanulmányi munkahelyekből állnak, valamint a helyi együttműködés keretében a két nemzet valószínűleg továbbra is részt vesz a már meglévő kezdeményezésekben, mint például a közép-európai erőfeszítés, a Visegrádi Csoport és a 3 tengeri erőfeszítés a térség biztonságának és gazdasági fejlődésének előmozdítása érdekében.

Szólj hozzá!